Interview

Van der Wiel onthult: Was wel echt teleurstellend voor mij als Ajax-jongen

Van der Wiel onthult: "Was wel echt teleurstellend voor mij als Ajax-jongen"

03-10-2021 09:35

Gregory van der Wiel vertrok in 2012 bij Ajax en had graag terug willen keren, maar het is er nooit van gekomen. De rechtsback had in de zomer van 2017 transfervrij binnengehaald kunnen worden, maar Ajax bleek hem niet nodig te hebben.

De 46-voudig Oranje-international hield het na het seizoen 2016/2017 gezien bij Fenerbahçe. "Mijn vrouwtje was zwanger, ik werd bedreigd door de president in Turkije, dus ik moest daar weg, met gevaar voor eigen leven bijna letterlijk. Ik wilde lekker terug naar Amsterdam, kon die kleine daar geboren worden. Maar ja... Ik was gratis op te pikken, maar er was helaas geen interesse uit Amsterdam", vertelt hij in Kick 't Net.

Van der Wiel vertrok vervolgens naar het Italiaanse Cagliari. "Was wel echt teleurstellend voor mij als Ajax-jongen. Waarom weet ik niet, zal ik ook nooit weten, maar het is hoe het is. Dat was voor mij ook weer de zoveelste klap in de voetballerij", aldus de rechtsback, die vervolgens naar Toronto FC in Canada vertrok, in 2018 zijn laatste wedstrijd speelde en later onthulde dat hij met mentale problemen kampte. "Op een gegeven moment verlies je gewoon het plezier erin en maak je andere keuzes."