Nieuws

'Ajax wist van criminele activeiten van Promes nog vóór de steekpartij plaatsvond'

'Ajax wist van criminele activeiten van Promes nog vóór de steekpartij plaatsvond'

14-03-2022 10:39 Laatste update: 11:57

Ajax wist al langer, nog voordat Quincy Promes betrokken raakte bij de beruchte steekpartij van medio 2020, dat hij onderdeel was van een criminele organisatie. Dat meldt Jeroen Stekelenburg in Studio Voetbal.

Volgens de NOS-verslaggever voert Ajax geregeld 'bewustwordingsgesprekken' met spelers om ze te behoeden het verkeerde pad op te gaan. "Je bent kwetsbaar, jong en hebt opeens veel geld, dus je bent opeens heel aantrekkelijk in een bepaald milieu om contact mee te leggen", vertelt Stekelenburg bij Studio Voetbal.

Volgens de journalist was Ajax op de hoogte dat Promes zich bezighield met illegale praktijken. "De politie heeft weleens spelers op het oog die zich in het foute milieu bewegen. Dat is ook bij Promes gebeurd in 2020 voor de steekpartij. Edwin van der Sar is bij één van die gesprekken aanwezig geweest. Dat er wat speelde, moet Ajax hebben geweten", vervolgt Stekelenburg.

Op een familiefeest in Abcoude op 25 juli 2020 stak Promes zijn neef in zijn knie volgens het Openbaar Ministerie. Onlangs verzwaarde het OM de aanklacht nog naar poging tot moord. Nieuwsuur onthulde afgetapte telefoongesprekken waarop onder meer te horen was dat de huidige Spartak Moskou-speler bekende zijn neef gestoken te hebben.

Bronnen bevestigden donderdag tegenover De Telegraaf dat Promes betrokken zou zijn bij cocaïnehandel en hij daarom afgeluisterd werd door de politie. De advocaat van Promes, mr. Gerard Spong, weigerde te reageren op de aantijgingen. "Ik weet van niets", reageerde de raadsman tegenover de ochtendkrant.