FC Groningen wint knotsgek duel met NEC na rode kaart aan Nijmeegse zijde

12-03-2022 20:27 Laatste update: 13-03-2022 00:22

FC Groningen heeft na een knotsgek duel in de Euroborg tegen NEC Nijmegen aan het langste eind getrokken. Mede door twee goals van invaller Romano Postema won de ploeg van trainer Danny Buijs met 4-3 van de Nijmegenaren.

Al in de tweede minuut werd er gescoord in de Euroborg. Michael de Leeuw was de doelpuntenmaker. In de dertiende minuut kwam NEC langszij via het Turkse talent Ali Akman. Even later vond er een opstootje plaats tussen FC Groningen-spits Jörgen Strand Larsen en Souffian El Karouani, waarbij laatstgenoemde volgens scheidsrechter Sander van der Eijk een kopstoot uitdeelde en met rood het veld moest verlaten. Niet veel later zorgde uitgerekend Strand Larsen na een assist van Laros Duarte voor de 2-1.

In de 29ste minuut kregen de Nijmegenaren een vrije trap. Lasse Schöne ging achter de bal staan en liet zien dat vrije trappen nemen zijn specialiteit is. De Deen maakte er 2-2 van. Na een uur spelen kwam de ploeg van trainer Rogier Meijer zelfs op 2-3 door een goal van Magnus Mattsson. De linksbuiten kon vrij doorlopen en schoot raak.

In de tweede helft ging het al snel achterin mis bij Groningen. Eerst werd Jonathan Okita in staat gesteld om te schieten en niet veel later kon Mattsson de bal oppikken. De linksbuiten schoot rakelings over. NEC creëerde meer kansen dan Groningen en dat beviel de morrende Groningen-fans niet. In de tachtigste minuut was het raak voor Groningen. Jeugdexponent Postema kopte raak uit een voorzet van Damil Dankerlui. De spits leek daarmee de eindstand op 3-3 te bepalen, maar in de absolute slotfase maakte Postema ook nog de 4-3.

Door de overwinning op NEC mag FC Groningen stilletjes gaan denken aan de play-offs voor Europees voetbal. De Groningers staan op de tiende plaats met dertig punten. NEC staat twee plekken hoger met 34 punten.