Nieuws

'Promes afgetapt wegens verdenking van drugshandel en deelname crimineel circuit'

'Promes afgetapt wegens verdenking van drugshandel en deelname crimineel circuit'

10-03-2022 15:48 Laatste update: 11-03-2022 07:17

Quincy Promes werd op de avond van het steekincident waar hij van wordt verdacht, afgetapt door de politie wegens een verdenking van drugshandel en deelname aan een criminele organisatie. De Telegraaf schrijft donderdag dat opsporingsbronnen dit aan de krant melden.

Deze week kwam naar buiten dat de politie over telefoongesprekken beschikt waarin Promes de aanval op zijn neef opbiechtte aan zijn familie. Promes werd op de desbetreffende avond afgetapt wegens andere verdenkingen, weet de krant nu te melden.

Meerdere familieleden van Promes zitten vast voor drugshandel en witwassen voor dezelfde zaak waar Promes voor werd afgeluisterd. Een neef van Promes, die momenteel in de gevangenis verblijft in Zaanstad, zou iedere week beeldbellen met de vijftigvoudig international. 

Volgens bronnen zou Promes samen met familieleden hebben geïnvesteerd in een partij cocaïne. De Telegraaf schrijft dat het zou gaan om de lading cocaïne van 4000 kilo die in België in april 2020 werd onderschept. De lading had een straatwaarde van 120 miljoen euro. De advocaat van Promes, Gerard Spong, zegt niets te weten van de nieuwe verdenkingen. 

Momenteel speelt Promes bij Spartak Moskou en verblijft hij in Rusland, waardoor een eventuele aanhouding moeilijk te bewerkstelligen is. Het Openbaar Ministerie wilde niet ingaan op de nieuwe verdenkingen.