Hattrickhero Benzema voltooit 'remontada' voor Real Madrid tegen PSG

09-03-2022 23:08

Real Madrid heeft zich na een spektakelstuk van jewelste geplaatst voor de kwartfinales van de Champions League. Paris Saint-Germain kwam op voorsprong, maar Karim Benzema kroonde zich tot absolute man van de wedstrijd met een hattrick: 3-1.

De thuisploeg zocht meteen de aanval en PSG werd gelijk teruggedrongen. In de counter werden de Parijzenaren wel gevaarlijk: na een halfuur scoorde Kylian Mbappé, maar de VAR riep het doelpunt een halt toe wegens buitenspel. Vijf minuten later had hij meer geluk. De Fransman werd diepgestuurd en verschalkte Thibaut Courtois in de korte hoek.

Na rust speelde Real Madrid een do or die-wedstrijd. Op het uur was De Koninklijke weer helemaal terug in de wedstrijd. Na gestuntel van PSG-goalie Gianluigi Donnarumma tekende Benzema voor de gelijkmaker én zijn eerste van het duel. Het geloof was terug aan Real-zijde en de bezoekers gaven het uiteindelijk ook helemaal weg.

Een kwartier voor tijd sloeg Benzema na prachtig voorbereidend werk van Luka Modric opnieuw toe. Met die stand zou er verlengd gaan worden, ware het niet dat de Franse topschutter binnen de officiële speeltijd zijn hattrick voltooide. PSG kwam die klap niet meer te boven, waardoor Real zich bij de laatste acht van de Champions League voegt.