Nieuws

Koeman geïnteresseerd: 'Ga niet solliciteren, maar het is wel een klein gemisje'

Koeman geïnteresseerd: 'Ga niet solliciteren, maar het is wel een klein gemisje'

03-03-2022 08:20

Ronald Koeman ziet een eventuele terugkeer als bondscoach van het Nederlands elftal wel zitten. De oud-speler van onder meer FC Barcelona en PSV verliet Oranje om aan de slag te kunnen in Catalonië, maar mocht na een jaar vertrekken.

Koeman was aan een goede serie bezig met het Nederlands elftal toen het EK werd uitgesteld vanwege het coronavirus. De Nederlander twijfelde niet en vertrok naar zijn droomclub, FC Barcelona. Frank de Boer nam de taak van bondscoach op zich en Oranje strandde in de achtste finales van het eindtoernooi. De Boer vertrok via de achterdeur en werd vervangen door Louis van Gaal. Na het WK in Qatar stopt laatstgenoemde echter en staat de vacature bij het Nederlands elftal weer open.

"Wie weet komt dat nog een keer", zegt een eerlijke Koeman in de serie Força Koeman op Videoland. "Ja, daar sta ik voor open. Het past misschien nog wel het beste bij mij. Niet iedere dag op het veld staan."

Koeman vindt het jammer dat hij destijds bij Oranje niet een eindtoernooi meemaakte, maar na de kwalificaties vertrok. "Door corona ging het EK niet door. Je wordt bondscoach om ook een keer een eindtoernooi mee te maken. Dat ontbreekt. Als ik daar ooit een kans voor krijg om het wel een keer mee te maken… Ik ga niet solliciteren, maar het is wel een klein gemisje", sluit Koeman af in het derde seizoen van de serie.