Nieuws

Schreuder niet populair in België: 'Er zijn al wat twijfels over hem'

Schreuder niet populair in België: 'Er zijn al wat twijfels over hem'

01-03-2022 13:27 Laatste update: 13:58

Alfred Schreuder weet in zijn eerste maanden in België nog niet te overtuigen, constateert Glenn Schrader van VoetbalPrimeur.be. De trainer verkaste naar Club Brugge, nadat hij als assistent van Ronald Koeman ontslagen werd bij FC Barcelona.

Schrader volgt Club Brugge op de voet en laat hij weten dat de Nederlandse trainer zich nog niet populair heeft gemaakt. De speelwijze van de oefenmeester heeft hier onder andere mee te maken. "Onder Philiippe Clement (voorganger, red.) werd er bijzonder vaak snel diep gespeeld. Schreuder doet dat anders en maakt meer gebruik van het middenveld, waarmee hij de 'Nederlandse school' hanteert. Dat is ongewoon bij Club Brugge en het is nog maar de vraag of de fans dat blijven accepteren."

In België twijfelt men al over de kwaliteiten van Schreuder. Schrader: "Een publiekslieveling kun je hem zeker niet noemen. Het is ook niet makkelijk om Clement op te volgen, die wél geliefd was bij de supporters. Maar het helpt niet mee dat hij nog steeds zoekende is en niet lijkt te weten wat hij moet doen. Hij schuift constant met spelers en de resultaten zijn tot nog toe minder. Er zijn al wel wat twijfels over hem, zoveel is duidelijk."

De clubwatcher stelt dat het slechts mogelijke scenario voor Schreuder werkelijkheid kan worden. "Als hij doorgaat zoals het nu gaat, dan zie ik hem niet blijven. Niet kampioen worden zou nog wel geaccepteerd kunnen worden, aangezien Union maar niet lijkt te verliezen, maar het spel moet wel echt flink beter en we zien graag een keer de visie van Schreuder terug op het veld. Dat hij ook nog eens een keer een contract voor onbepaalde duur heeft gekregen, voedt de geruchten dat hij eigenlijk maar een tussenpaus is."