Nieuws

Voormalige club van FC Groningen-talent Meijer besteedt tekengeld op ludieke wijze

Voormalige club van FC Groningen-talent Meijer besteedt tekengeld op ludieke wijze

27-02-2022 13:07 Laatste update: 15:10

Bjorn Meijer, talent van FC Groningen, groeide zaterdagavond uit tot matchwinner door de enige treffer tegen Willem II voor zijn rekening te nemen. In gesprek met de NOS onthult de verdediger dat zijn voormalig amateurploeg VV Helpman een deel van het tekengeld dat bij zijn overgang naar de profclub gemoeid was, op bijzondere wijze heeft besteed.

Zijn eerste treffer als profvoetballer was een bijzondere, want het was direct de winnende. Voor de camera van de NOS reageert de tiener. "Toen ik hier bij FC Groningen mijn eerste contract tekende, kregen zij ook een deel. Dat wist ik eigenlijk helemaal niet, totdat ik vorige week hoorde dat ze van dat geld een nieuwe frituurpan hebben gekocht", vertelt hij over VV Helpman. 

Volgens de achttienjarige mandekker moest het apparaat een naam krijgen. "Die wilden ze de Bjorn Meijer-frituurpan noemen. Maar ik weet niet of dat nou zo positief is", besluit hij lachend. Dankzij de overwinning in de Euroborg klimt de ploeg van trainer Danny Buijs naar de tiende plaats in de Eredivisie. De ploeg verzamelde tot nu toe 29 punten uit 24 wedstrijden.