Nieuws

Memphis gaat om andere reden weg bij SEG dan De Vrij: 'Hij eiste zijn fee op'

Memphis gaat om andere reden weg bij SEG dan De Vrij: 'Hij eiste zijn fee op'

26-02-2022 08:26 Laatste update: 09:07

Stefan de Vrij stond eerder deze maand voor de rechtsbank in Amsterdam tegenover het managment van Sport Entertainment Groep (SEG). Volgens De Vrij heeft SEG hem benadeeld bij zijn transfer van SS Lazio naar Internazionale in de zomer van 2018. Collega-international Memphis Depay is inmiddels ook vertrokken bij de SEG.

Zaakwaarnemer Kees Ploegsma senior verkocht zijn makelaarskantoor aan SEG, maar hij is via zoon Kees Ploegsma junior nog betrokken bij het bedrijf. 

“Hij had er zijdelings mee te maken", zegt Ploegsma senior in gesprek met Voetbal International over Memphis. "Kees heeft voor negentig procent zijn contract bij Barcelona nog gedaan. Maar Barcelona wilde niet betalen wat Depay wilde en toen eiste Kees zijn fee op. Toen zei Kees dat hij al tien keer op en neer was gegaan en dat het hem ook geld kostte."

Memphis en Ploegsma junior konden niet goed meer door een deur. "Ze hadden als boezemvrienden iets op hun arm getatoeëerd van een hondje waar 'Memphis en Kees' bij stond. Maar die vriendschap is hierdoor dus kapotgegaan. Daar heeft Kees heel veel verdriet van gehad", stelt Ploegsma senior.

'Het is tijd om de controle te nemen over mijn carrière', meende Depay in mei vorig jaar op Instagram. 'Ik ben nu op het punt gekomen dat ik belangrijke beslissingen moet nemen over mijn toekomst. Ik heb besloten bij mijn toekomstige deals te onderhandelen met mijn team van vertrouwelingen, gesteund door juridische experts. Ik beslis zelf over mijn bestemming. Jullie zijn de eerste die het horen.'