Interview

Emotionele Conte staat pers te woord: 'We moeten mijn positie gaan beoordelen'

Emotionele Conte staat pers te woord: 'We moeten mijn positie gaan beoordelen'

23-02-2022 23:56 Laatste update: 23:59

Een geëmotioneerde Antonio Conte stond na afloop van het met 1-0 verloren Premier League-duel van Tottenham Hotspur op bezoek bij Burnley voor de camera's. Wat betreft de flamboyante Italiaan is het de hoogste tijd om de balans op te maken, nu resultaten blijven tegenvallen.

Afgelopen weekend speelden The Lilywhites nog sterk in eigen huis, wat resulteerde in een nipte 3-2 overwinning op Manchester City. "Het is niet alleen vanavond: van de laatste vijf wedstrijden hebben we er vier verloren", begint Conte zijn relaas tegenover Sky Sports. De manager lijkt vervolgens voor te sorteren op een vroegtijdig afscheid. "We moeten met de club in overleg gaan over mijn positie. Voor mij is het erg frustrerend om zo vaak te verliezen", vervolgt hij.

"De situatie is zoals die is en die is duidelijk. Het spijt me naar de fans toe. Dit verdienen zij niet. Wanneer je vier van de laatste vijf wedstrijden verliest, wordt het tijd voor de club om te gaan beoordelen. Ze moeten bepalen wat de beste oplossing is." Conte neemt de verantwoordelijkheid voor het falen op zich. "In het voetbal veranderen de coaches en niet de spelers. Het is niet goed voor iedereen als we door blijven gaan met verliezen. Ik kan dit niet accepteren. Dit is voor niemand goed."