Nieuws

Van Axel Dongen zorgde voor verbazing: 'De arts had dit nog nooit gezien'

Van Axel Dongen zorgde voor verbazing: 'De arts had dit nog nooit gezien'

20-02-2022 10:17

Ammouricho van Axel Dongen staat voor zijn grote doorbraak als profvoetballer. Zijn ouders, Otmar en Cherrel, zijn trots op hun kroost. Het toptalent had in zijn jeugdjaren te kampen met de nodige fysieke ongemakken.

Het had volgens Cherrel weinig gescheeld, of Van Axel Dongen had het wellicht nooit zo ver geschopt. "Amo is heel massief en hij heeft veel spiermassa, dat maakte het ook lastiger om die groeiblessures te behandelen", vertelt ze aan Ajax Showtime. "We hadden een keer een medisch onderzoek en toen gaf de arts aan nog nooit zoiets te hebben gezien."

"Het bovenlichaam van Amourricho is zoals het hoort te zijn voor iemand van zijn leeftijd, maar hij heeft het onderlichaam van een volwassen man. Daardoor moet zijn bovenlichaam harder werken om het onderlichaam goed te kunnen laten functioneren. Dat zorgt voor hamstring-, knie- en liesblessures." Inmiddels is de middenvelder pijnvrij. Tot nu toe reikte hij tot twee optredens voor de hoofdmacht van Ajax. Hij speelde zijn wedstrijden tot nu toe in de KNVB Beker.

Clarence Seedorf feliciteerde Van Axel Dongen met het winnen van de prijs voor grootste talent uit de jeugdopleiding (de Abdelhak Nouri Trofee). "Dat was écht een heugelijk moment. Amourricho vond dat heel mooi en het motiveert hem om door te gaan", vertelt vader Otmar. Volgens de vader hoopt zijn zoon nog lang bij Ajax te blijven. "Zowel hijzelf als wij vonden het te vroeg om bij Ajax te vertrekken. Kijk, wij zijn niet rijk, we hebben het niet breed. Maar we zijn ook niet zo gek dat we achter het geld aan gaan rennen. Als dat moet komen, dan komt dat vanzelf wel."