Nieuws

Van den Brom heeft hoofd leeggemaakt: 'Dan is de kans groot dat ik weer instap'

Van den Brom heeft hoofd leeggemaakt: 'Dan is de kans groot dat ik weer instap'

19-02-2022 15:11

John van den Brom heeft de tijd genomen om zijn ontslag bij KRC Genk te verwerken. Hoewel de oefenmeester even dacht zijn trainerscarrière te beëindigen, staat hij te springen om weer ergens aan de slag te gaan. 

Van den Brom werd begin december de laan uitgestuurd bij Genk, waarna hij zich afvroeg of hij nog door wilde als trainer. "Wil je nog wel die stress en frustratie van het trainerschap meemaken? Je bent ook nog boos. Op jezelf dat het toch niet is gelukt, maar ook op anderen", laat hij optekenen door De Telegraaf.

Tijdens een vakantie in Florida nam Van den Brom de tijd om alles te verwerken. "Daar ben ik echt tot rust gekomen en heb ik goed na kunnen denken over wat ik wil. Dat is het knopje weer omgegaan, dat ik het liefst vandaag alweer aan de slag wil. Als een club belt en vraagt 'wil je morgen beginnen', dan is de kans groot, dat ik er weer instap. Ook al weet ik nu hoe lastig het is om ergens tussentijds te beginnen. Ik ben te veel liefhebber van het dagelijks met die gasten werken en ergens naar toe leven."

Niet alleen het hoofdtrainerschap is bij Van den Brom thuis besproken. Hij ziet zich ook een beleidsfunctie in de voetballerij bekleden. "Ik denk dat ik dat ook goed zou kunnen, maar nu trekt dat nog niet. Misschien wel ooit in de toekomst. Maar het vak trainer heb ik nog niet afgesloten voor mezelf."