Nieuws

Guardiola geeft toe: 'Kane vier keer benaderd door City afgelopen zomer'

Guardiola geeft toe: 'Kane vier keer benaderd door City afgelopen zomer'

19-02-2022 09:42 Laatste update: 11:32

Manchester City heeft afgelopen zomer meermaals geprobeerd Harry Kane in te lijven. Tottenham Hotspur hield echter voet bij stuk en daardoor bleef de Engelsman in Londen. 

Dat zegt City-trainer Pep Guardiola op de persconferentie naar aanloop van het topduel tussen The Citizens en Spurs. "Tottenham was duidelijk, dit gaat niet gebeuren. En als dat twee, drie, vier keer gebeurd, is het voorbij", zegt Guardiola over de kwestie Kane. De Engelse spits werd afgelopen zomer duidelijk gelinkt aan de koploper van de Premier League

"Nu gaat alles goed met de club zonder Kane, maar destijds wist ik dat niet zo zeker. Toen wij verloren van Tottenham en Leicester City was het lastig. Maar in al mijn jaren hier ben ik nooit teleurgesteld geweest over het transferbeleid van de club. Ik heb nooit een brandje gesticht bij mijn club, omdat ik de club vertegenwoordig. Wanneer we verliezen zijn we teleurgesteld, maar wijzen we niet met de vinger."

Manchester City ontvangt Tottenham Hotspur op zaterdagmiddag in het Etihad Stadium. De aftrap is om 18.30 uur. Op dinsdagavond veegde City nog Sporting Portugal van de mat met 0-5.