Nieuws

'Nieuwe keeperswissel in aantocht bij sc Heerenveen: Erwin Mulder onder de lat'

'Nieuwe keeperswissel in aantocht bij sc Heerenveen: Erwin Mulder onder de lat'

18-02-2022 17:32

Er vindt opnieuw een keeperswissel plaats in de selectie van sc Heerenveen. Interim-trainer Ole Tobiasen benoemt Erwin Mulder tot eerste doelman. Dit gaat ten koste van Xavier Mous, die zijn plek onder de lat kwijtraakt. 

Tobiasen maakte de keeperswissel vrijdagochtend bekend aan de spelersgroep van sc Heerenveen. Dit zal hoogstwaarschijnlijk niet de enige wijziging zijn die de interim-trainer gaat doorvoeren. De Deen beschikt tegen PSV namelijk over een fitte selectie. "We hebben weer extra keuzes. Dat betekent ook dat we jongens moeten teleurstellen, zoals spelers die niet eens mee kunnen naar Eindhoven. Maar dat hoort erbij”, zegt Tobiasen voor de camera van Omrop Fryslân

Mous kreeg na de winterstop van de inmiddels ontslagen trainer Johnny Jansen de voorkeur boven Erwin Mulder. Laatstgenoemde raakte in de eerste weken van het seizoen geblesseerd, waarna zijn collega-doelman de kans kreeg om zich te bewijzen. In de eerste seizoenshelft maakte Mous direct indruk bij de Friezen met belangrijke reddingen. Mede dankzij zijn goede optreden staat sc Heerenveen momenteel op de elfde plaats in de Eredivisie. Na de winterstop gaat het de club uit Friesland minder goed af. Sc Heerenveen wacht nog altijd op zijn eerste overwinning van 2022.