Nieuws

Van Marwijk moet zijn spullen pakken en is bondscoach af

Van Marwijk moet zijn spullen pakken en is bondscoach af

12-02-2022 18:45 Laatste update: 18:52

Bert van Marwijk is niet langer de bondscoach van de Verenigde Arabische Emiraten. De oud-trainer van onder meer het Nederlands elftal en Feyenoord was nog in de race voor een WK-ticket, maar moet nu vroegtijdig zijn spullen pakken. 

Dat heeft de voetbalbond van de VAE op zaterdagmiddag laten weten. Van Marwijk was in 2019 al enkele tijd in dienst van de Emiraten en was bezig aan zijn tweede termijn. In de Arab cup was Van Marwijk al uitgeschakeld door een 5-0 verliespartij tegen Qatar in de kwartfinale. 

In de WK-kwalificatie staan de VAE echter derde in de poule en kan het land nog een ticket verkrijgen voor het eindtoernooi in Qatar. De nummers één en twee plaatsen zich direct, terwijl de nummer drie play-offs speelt tegen een land uit de Aziatische poule. De VAE heeft nog twee wedstrijden te gaan en staat drie punten voor op Libanon. Irak, het land waar Dick Advocaat tot voor kort als bondscoach fungeerde, staat vier punten achter op de VAE. De laatste twee wedstrijden van de VAE worden gespeeld tegen het reeds geplaatste Zuid-Korea en directe concurrent Irak.