Van de Beek beleeft memorabel basisdebuut: Everton walst over Leeds heen

12-02-2022 17:48 Laatste update: 18:14

Everton FC heeft zaterdagmiddag goede zaken gedaan in de Premier League. In het basisdebuut van Donny van de Beek wisten The Toffees met 3-0 van directe concurrent en promovendus Leeds United te winnen.

Trainer Frank Lampard zag vanaf de zijlijn dat de openingsfase stroef verliep voor beide ploegen. Er werden veel fouten gemaakt in balbezit waardoor een aantrekkelijke pot voetbal op de mat werd gelegd. Séamus Coleman bracht Goodison Park na tien minuten al in extase door de openingstreffer te maken. Tien minuten later zorgde een doelpunt van Michael Keane ervoor dat Everton op rozen zat. Beide ploegen zochten de kleedkamers op bij een stand van 2-0, al kwam Everton goed weg nadat Rodrigo twee keer snoeihard de lat van de thuisploeg raakte.  Van de Beek speelde een sterke eerste helft en gaf de assist op de 1-0.

In de tweede helft gaven The Toffees de voorsprong niet meer weg. Dele Alli mocht twintig minuten voor tijd nog invallen en verving Dominic Calvert-Lewin. Anthony Gordon maakte een kwartier voor tijd het feest compleet door voor de 3-0 te tekenen. Anwar El Ghazi mocht zich ook op het veld melden en kwam tien minuten voor tijd in de ploeg voor Gordon. De Nederlandse aanvaller kwam over van Aston Villa waar hij een goede indruk maakte, maar nu moet hij zich weer bewijzen onder Lampard.

Everton is bezig aan een wisselvallige reeks en verloor drie van de afgelopen vijf wedstrijden. Door de eerste overwinning sinds 6 december klimt de nummer zestien van de Premier League drie punten dichter bij Leeds, dat een wedstrijd meer heeft gespeeld.