Nieuws

Van der Gijp niet verrast door Overmars-schandaal: 'Een wereld van machotypes'

Van der Gijp niet verrast door Overmars-schandaal: 'Een wereld van machotypes'

07-02-2022 19:54

René van der Gijp denkt dat er meer speelt bij Ajax. De voormalig voetballer vindt het vreemd dat Marc Overmars 'ineens' het besluit heeft genomen om op te stappen als directeur voetbalzaken van de Amsterdammers.

Van der Gijp vraagt zich af waarom Overmars niet met de desbetreffende Ajax-medewerkster(s) in gesprek is gegaan. "Zou je dan niet die vrouwen bij elkaar kunnen roepen om erover te praten en vervolgens denken: zand erover?", zegt hij in gesprek met De Telegraaf. "Ik vind het bijzonder dat hij ineens ontslag nam. Dan denk ik: was er geen enkele mogelijkheid om het uit te praten? Er zal wel meer gebeurd zijn."

De tafelheer van VI Vandaag staat er niet van te kijken dat zoiets naar buiten is gekomen. "Dit zoek ik eigenlijk achter iedereen in de voetballerij", vertelt hij enigszins cynisch. "Er kunnen er zo achthonderd volgen. Die wereld is het een beetje. Een wereld van machotypes."

Over de toekomst van Erik ten Hag is na het opstappen van Overmars veel te doen. Van der Gijp denkt dat de Ajax-trainer aan het einde van dit seizoen vertrekt. "Hij en Overmars gingen goed met elkaar om en hadden een soort commitment. Ten Hag denkt nu: ik hoef voor hem niet meer te blijven."