Vuurwerkgeweld in Duitsland: Hoffenheim-fans zorgen voor elf gewonden

12-11-2023 17:00

Het ging helemaal mis in de wedstrijd tussen FC Augsburg en Hoffenheim. Elf supporters van Augsburg raakte gewond door het gooien van zwaar vuurwerk, waaronder kinderen. Het merendeel van de gewonden heeft last van gehoorschade.

Nadat de klok de 57ste minuut had gepasseerd besloten de Hoffenheim-fans te gaan gooien met vuurwerk. Het kwam in de vakken van Augsburg en het belandde uiteindelijk bij een van de cornervlaggen. Volgens ZDF zaten onder de gewonden ook twee meisjes. Zij hadden de leeftijden twaalf en zeventien en raakten ook gewond.

"Deze gekkigheid kan niet in woorden worden uitgedrukt. Allereerst: een groot excuses van ons, aangezien het erop lijkt dat het vuurwerk vanuit ons vak is gegooid", aldus een beschaamde Alexander Rosen, de algemeen directeur van Hoffenheim. Hij zei dat tegen het clubkanaal

Uiteindelijk werd de wedstrijd wel uitgespeeld, maar scheidsrechter Felix Brych legde de wedstrijd toch even voor vijf minuten stil. Bij Hoffenheim scoorde Wout Weghorst de 0-1, maar het duel in de Bundesliga eindigde in een 1-1 gelijkspel. Of en hoe Hoffenheim gestraft gaat worden is nog niet duidelijk. Wel hield de Duitse politie twee mensen aan.