Almere City maakt in extremis gelijk en zorgt voor meer puntverlies bij Ajax

12-11-2023 16:36

John van ’t Schip heeft voor het eerst als Ajax-coach puntverlies geleden. Almere City scoorde in extremis van de penaltystip en daarmee kwam de 2-2 eindstand op het scorebord. Invaller Benjamin Tahirović veroorzaakte de strafschop en ging daarmee van held naar schlemiel.

Het was een slaapverwekkende eerste helft in het Yanmar stadion. Steven Bergwijn en Steven Berghuis waren het dichtste bij een treffer, maar zij zagen hun pogingen rakelings langs de paal gaan. Ook Almere had kleine kansjes, maar grote kansen waren er niet in de eerste helft. Dat maakte dat John van ’t Schip hard ingreep in de rust. Steven Berghuis, Georges Mikautadze en Borna Sosa verlieten het veld en Carlos Forbs, Benjamin Tahirović en Anton Gaaei kwamen erin.

Het leverde meteen meer kansen op voor de bezoekers uit Amsterdam. Zo schoot Kenneth Taylor op de binnenkant van de paal. Echter bleek een aanvallende corner de achilleshiel. De ploeg van Alex Pastoor wachtte al de gehele middag op een omschakelmoment en dat kreeg Almere City in de 67ste minuut. Jochem Ritmeester van de Kamp scoorde knap de eerste van de middag.

Het zou daar niet bij blijven, want supersub Chuba Akpom sloeg weer toe. Hij viel na de 1-0 in en zijn eerste balcontact zorgde binnen de minuut voor de gelijkmaker. Ajax zette door en Benjamin Tahirović scoorde wederom op aangeven van Brian Brobbey en schoot Ajax op voorsprong. Het leek voldoende, tot de laatste minuut van de blessuretijd. Ditmaal ging Tahirović de fout in en hij veroorzaakte een strafschop. Thomas Robinet faalde niet en scoorde de 2-2.