Nieuws

Wanneer is de loting voor de knock-outfase van de Champions League?

Wanneer is de loting voor de knock-outfase van de Champions League?

18-12-2023 09:50 Laatste update: 09:50

PSV heeft de groepsfase van de Champions League afgesloten met een 1-1 gelijkspel tegen Arsenal. De Eindhovenaren waren vooraf al geplaatst voor de achtste finales en mogen nu dus uitkijken naar de loting. Wanneer is die eigenlijk? VoetbalNieuws dient als je agenda!

Loting knock-outfase Champions League

PSV is na de winter het enige Nederlandse ijzer in het vuur in de Champions League. De Eindhovenaren werden tweede in een poule met Arsenal, RC Lens en Sevilla en overwinteren zodoende voor het eerst sinds 2015/2016 in het miljardenbal. Feyenoord deed ook mee aan de groepsfase, maar eindigt als derde.

In februari breekt de knock-outfase aan, om te beginnen in de achtste finales. Zoals te doen gebruikelijk worden er in iedere ronde uit- en thuiswedstrijden gespeeld tussen de teams die tegen elkaar loten. Dat gebeurt tot en met de halve finales.

Datum loting achtste finales Champions League

De loting voor de achtste finales van de Champions League vindt plaats op maandag 18 december 2023 om 12.00 uur. Dan wordt dus bekend welke teams elkaar treffen bij de laatste 16 en tegen wie PSV speelt. Op 15 maart 2024 vindt vervolgens de loting voor de kwartfinales, halve finales en zelfs al de finale plaats. De complete route, een soort bracketspeelschema dus, wordt dan bekendgemaakt.