Nieuws

 NOS: 'Ajax wil koste wat kost ervaren spelers halen, Bergwijn staat voor vertrek'

NOS: 'Ajax wil koste wat kost ervaren spelers halen, Bergwijn staat voor vertrek'

05-11-2023 09:31 Laatste update: 10:19

De NOS meldt dat Ajax zich in de winter 'koste wat kost' gaan versterken met ervaren krachten. Daarnaast gaat de bezem door de selectie en zal Steven Bergwijn gaan vertrekken.

Na de teleurstellende resultaten en de bestuurlijke chaos in Amsterdam lijkt de rust wat terug te zijn gekeerd. John van 't Schip is de nieuwe trainer en naast hem is aardig wat Ajax-DNA terug gehaald binnen het bestuur. Volgens de NOS hebben alle aankopen binnen de selectie tot de winterstop om zich te bewijzen, anders ligt een verkoop in het verschiet. 'Voor een groot deel van de recente aankopen, voor wie in totaal zo'n 110 miljoen euro werd uittrokken, breekt er een cruciale tijd aan. Ze hebben tot aan de winterstop om Van 't Schip en zijn staf te overtuigen van hun kwaliteiten.'

'Het liefst zou Ajax namelijk een paar spelers willen verkopen. Uiteraard bij voorkeur met niet al te veel verlies. Maar dat laatste lijkt moeilijk aangezien veel zomeraankopen voor een bedrag boven de marktwaarde zijn aangetrokken.' Voor dat laatste werd voormalig technisch directeur Sven Mislintat eerder dit seizoen nog ontslagen door de Amsterdammers.

Tegenover vertrekkende spelers moeten ook inkomende transfers staan. 'De Amsterdammers willen zich in dat opzicht dus koste wat het kost versterken met één of twee ervaren spelers, al moeten die wel binnen de financiële mogelijkheden vallen.' Bergwijn staat volgens de NOS nog altijd voor een vertrek. 'Als Ajax hem met niet al te veel verlies kan verkopen, dan is de kans groot dat hij het seizoen niet afmaakt in Amsterdam.' Volgens het medium klopte Al Ittihad van Karim Benzema ook aan bij de buitenspeler van Ajax.