Exclusive

Wie is Ar'Jany Martha: het Ajax-talent dat zijn debuut onder Van 't Schip maakte?

05-11-2023 21:30 Laatste update: 21:48

Ar'Jany Martha heeft afgelopen week zijn debuut gemaakt voor Ajax. De twintigjarige linksback zat tegen PSV al eens op de bank van de Amsterdammers, waar hij tegen FC Volendam in de basis was gestart. VoetbalNieuws stelt het jeugdproduct van Ajax voor!

De geboren Rotterdammer Martha stroomde na de jeugdelftallen van Spartaan'20 en Sparta in 2019 door naar de jeugdopleiding van Ajax. Een jaar na zijn overstap naar Amsterdam volgde op 30 augustus zijn debuut in het betaald voetbal, toen Martha tijdens de 0-4 verloren wedstrijd tegen Roda JC direct in de basis mocht starten. Een half jaar later volgde zijn eerste doelpunt, toen de toen nog opgestelde aanvaller raak wist te schieten tegen De Graafschap. Dit seizoen maakt Martha bij Jong Ajax ook minuten als linksachter, waar hij in de Eredivisie-wedstrijd tegen FC Volendam als debutant ook zijn eerste minuten zal maken in het eerste van Ajax.

Tijdens de voorbreiding van Ajax in 2021 zagen we Martha al in actie voor het eerste van Ajax, tijdens de oefenwedstrijd tegen Leeds United (3-1). De aanvaller met Curaçaose roots stond in de basis en speelde alleen de eerste helft. Martha maakte tijdens het winterse trainingskamp van 2022 in het Spaanse Marbella ook deel uit van de selectie vantoenmalige hoofdtrainer Alfred Schreuder.

Op 5 november volgde de tweede wedstrijd van Martha in de hoofdmacht van Ajax, thuis tegen sc Heerenveen. De jongeling lijkt zodoende een oogappeltje van John van 't Schip te zijn geworden. De komende tijd moet uitwijzen of Martha ook daadwerkelijk de vaste nieuwe linksback van Ajax wordt.