Opstellingen

Opstellingen: nieuwkomers Feyenoord op de bank, aanwinsten Sparta beginnen wél

Opstellingen: nieuwkomers Feyenoord op de bank, aanwinsten Sparta beginnen wél

06-02-2022 11:37 Laatste update: 15:11

Feyenoord neemt het zondag in De Kuip op tegen Sparta, in de stadsderby. Trainer Arne Slot kiest voor zijn vertrouwde elf namen voor het duel met trainer Henk Fraser van de Kastheelheren. Luis Sinisterra is de enige wijziging in het elftal ten aanzien van het duel met NEC (1-4) zege.

Als de Stadionclub weet te winnen van Sparta bedraagt de achterstand op PSV slechts één punt. Sinisterra is terug van een blessure en begint in de basis. Dat gaat ten koste van Arsenal-huurling Reiss Nelson. Lutsharel Geertruida behoudt zijn basisplaats, waardoor Marcus Pedersen op de bank plaats neemt. Drie winterse nieuwkomers beginnen als reserve. Zowel Patrik Walemark, Cole Basset en Jorrit Hendrix moeten hopen op hun Feyenoord-debuut als invaller.

De Togolese middenvelder Dermane Karim en Manchester City-huurling Philippe Sandler zitten nog niet bij de selectie. Bij Sparta keert Maduka Okoye terug onder de lat. De deelnemer aan de Afrika Cup namens Nigeria verdrijft Tim Coremans direct weer naar de bank. De Nederlandse vervanger van de Nigeriaan blunderde gigantisch in de uitwedstrijd tegen SC Cambuur (1-1).

Nieuwkomers Riza Durmisi en Arno Verschueren krijgen een basisplaats van Fraser. Dat gaat ten koste van Aaron Meijers en Sven Mijnans. Daarnaast krijgt voormalig Feyenoorder Adil Auassar de voorkeur boven de eveneens ervaren Tom Beugelsdijk.

De opstellingen
Feyenoord: Bijlow; Geertruida, Trauner, Senesi, Malacia; Aursnes, Til, Kökcü; Jahanbakhsh, Linssen, Sinisterra.
Sparta: Okoye; Van Crooij, Abels, Vriends, Auassar, Durmisi; Verschueren, Namli, De Kamps; Thy, Dalmau.