Nieuws

WK 2034 kan ook in de zomer: 'Veel technologieën om stadions koel te krijgen'

WK 2034 kan ook in de zomer: 'Veel technologieën om stadions koel te krijgen'

1 november - 10:31

Mocht Saudi-Arabië daadwerkelijk het WK van 2034 gaan organiseren, dan zou dat volgens Yasser Al-Misehal zowel in de zomer als in de winter kunnen. De voorzitter van de Saudische voetbalbond is verheugd op de waarschijnlijke komst van het toernooi naar zijn land.

Afgelopen dinsdag bevestigde FIFA-voorzitter Gianni Infantino dat het WK van 2034 naar Saudi-Arabië gaat. De enige andere kandidaat voor het bid, Australië, had zich immers teruggetrokken. Ondanks dat de bevestiging nog niet officieel is, staan alle lichten op groen voor een nieuw WK in het Midden-Oosten. In 2022 was Qatar al eens gastland.

Net als destijds komt het nieuws op veel kritiek te staan. In beide landen is het namelijk algemeen bekend dat de mensenrechten aan de laars worden gelapt. Daarbovenop komt nog eens de enorme hitte die er heerst. Volgens Al-Misehal hoeft dat echter niet uit te maken. "Tegenwoordig zijn er veel nieuwe technologieën die kunnen helpen om de stadions koel te krijgen", vertelde hij. "Daarnaast is de sfeer in veel steden in het koninkrijk in de zomer heerlijk."

Duidelijk is in ieder geval dat er meer mensen niet dan wel op een WK in Saudi-Arabië zitten te wachten. Mensenrechtenorganisaties Amnesty International en Human Right Watch spraken in een statement over 'een schande'.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!