Nieuws

Waarom mogen Feyenoord, PSV, Ajax, AZ en FC Twente de eerste bekerronde overslaan?

Waarom mogen Feyenoord, PSV, Ajax, AZ en FC Twente de eerste bekerronde overslaan?

31 oktober - 12:13
1

Wellicht had je het al gezien: Feyenoord, PSV, Ajax, AZ en FC Twente doen komende week nog niet mee aan de eerste ronde van de TOTO KNVB Beker. Waarom eigenlijk? VoetbalNieuws geeft het antwoord op al je vragen!

Het antwoord is eigenlijk vrij simpel. Feyenoord, PSV, Ajax, AZ en FC Twente plaatsten zich in het afgelopen Eredivisieseizoen voor Europees voetbal en zijn daardoor vrijgeloot van de eerste ronde. Zij stromen dus pas in bij de tweede ronde van het hoofdtoernooi, tussen 19 en 21 december. Dat is feitelijk de zestiende finale.

Rechtstreekse kwalificatie voor de Europa League

Dit jaar is er veel meer te winnen in de TOTO KNVB Beker. Door de goede prestaties van de Nederlandse ploegen in de Champions League, Europa League en Conference League hebben we namelijk een extra Europees ticket gekregen. De kampioen en nummer twee van de Eredivisie plaatsen zich rechtstreeks voor de Champions League, de nummer drie voor de voorronde en de nummer vier voor de kwalificatierondes van de Europa League. De winnaar van de KNVB Beker gaat rechtstreeks de Europa League in. De beker wordt daarom ook beschouwd als de snelste weg richting een Europees ticket!

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!