Nieuws

'Nieuws uit Eindhoven: oud-Feyenoorder keert terug als rvc-lid bij PSV'

'Nieuws uit Eindhoven: oud-Feyenoorder keert terug als rvc-lid bij PSV'

30-10-2023 08:45 Laatste update: 08:46

Frank Arnesen keert naar alle waarschijnlijkheid terug bij PSV. De Deen gaat zich bij de raad van commissarissen van de club voegen. Dat meldt Voetbal International.

Naar verluidt zou de komst van Arnesen op korte termijn al bekend worden gemaakt. De 67-jarige bestuurder was in het verleden al werkzaam bij de club, tussen 2017 en 2018. Ook toen zat hij in de rvc, om vervolgens aan de slag te gaan als technisch directeur bij RSC Anderlecht en Feyenoord. Begin vorig seizoen stopte hij om gezondheidsredenen bij de Rotterdammers.

Arnesen gaf eerder aan niet meer aan de slag te willen als technisch directeur, maar wel een eventuele rol als commissaris te willen bekleden. Die heeft hij nu dus gevonden bij PSV. In Eindhoven zal hij vooral toezien op het technisch beleid. Eerder werd die functie bekleed door Hans van Breukelen. Guus Hiddink en Boudewijn Zenden zouden ook zijn benaderd, maar volgens De Telegraaf hebben zij bedankt.

Arnesen heeft ook een verleden als speler bij PSV. Tussen 1985 en 1988 speelde hij in totaal 55 wedstrijden voor de Eindhovenaren, waarin hij elf keer scoorde. Hij werd er drie keer landskampioen en pakte in 1988 de Europa Cup I.