Nieuws

Nieuwe rechterlijke uitspraak Super League gepland voor het einde van dit jaar

Nieuwe rechterlijke uitspraak Super League gepland voor het einde van dit jaar

24-10-2023 13:47

Een rechtelijke uitspraak over het lot van de omstreden Super League staat gepland voor december van dit jaar, zo meldt The Independent. Vijftien rechters zullen dan beslissing of de FIFA en UEFA rechtmatig hebben gehandeld tijdens de blokkering van het internationale toernooi.

In april 2021 brachten twaalf clubs gezamenlijk het idee van een Europese Super League naar buiten. Het idee kreeg in razend tempo een hoop kritiek en viel zo uit een. Na het wegvallen van Juventus als één van drie overgebleven initiatiefnemers afgelopen juni, bleven alleen Real Madrid en FC Barcelona nog in actie voor de Super League.

Op 21 december van dit jaar staat er wederom een uitspraak van het Europese Hof van Justitie over de Super League op het programma. Eind 2022 gaf een belangrijke adviseur van het hof de FIFA en UEFA nog gelijk in het blokkeren van de competitie, maar daar lieten de overgebleven initiatiefnemers het niet bij zitten, waar in maart een nieuwe uitspraak volgde.

Bernd Reichart, CEO van de Super League, geeft in een statement aan te hopen dat het Europese hof 'een einde zal maken aan het monopolie van de UEFA en de fundamentele vrijheden van de Europese Unie in de voetbalwereld zal handhaven'.