Nieuws

'Als Benzema zijn goede trouw wil tonen, dan zal ik zal mijn woorden intrekken'

'Als Benzema zijn goede trouw wil tonen, dan zal ik zal mijn woorden intrekken'

20-10-2023 09:27

De Franse minister van Buitenlandse Gérald Darmanin trek zijn beschuldigingen aan het adres van Karim Benzema slechts op één voorwaarde in. In gesprek met RMC Sport zegt Darmanin dat hij de spits ook wil horen over de Israëlische slachtoffers en de vermoorde leraar in Arras.

Darmanin beschuldigt Benzema van banden met de Moslimbroederschap, waarna de spits zelf bereid is om juridische stappen te ondernemen. De spits wil niks van de beschuldigingen aan zijn adres weten. Darmanin zegt nu de beschuldiging in te trekken, als Benzema niet alleen over Palestijnse slachtoffers uitlaat. De politicus is van mening dat de spits op selectieve basis berichten deelt op sociale media. "Als de heer Benzema zijn goede trouw wil tonen, wat hij in een paar minuten kan laten zien aan twintig miljoen mensen die hem volgen, dat hij ook rouwt om de dood van deze professor. Allen dan zal ik zal mijn woorden intrekken", meent Darmanin. Eerder deze maand werd een leraar in het Franse Arras door een geradicaliseerde Tsjetsjeen doodgestoken. 

Darmanin blijft kritisch op Benzema. "Ik merkte louter op dat ook Benzema, een Fransman, dezelfde uiterst selectieve taal gebruikt als de Moslimbroederschap." In Frankrijk ligt de spits flink onder vuur en eiste een senator zelfs dat de Franse nationaliteit van de in Lyon geboren spits moet worden afgepakt.