Nieuws

Maduro reageert op mogelijk 'slecht leiderschap': 'Niet met haar uitspraken eens'

Maduro reageert op mogelijk 'slecht leiderschap': 'Niet met haar uitspraken eens'

17-10-2023 11:38

Hedwiges Maduro heeft zich uitgelaten over de uitspraken van Annemieke Zijerveld Griffin, de sportpsycholoog van Almere City. Zij stelde dat de houding van de Ajax-staf, waar ook haar oud-collega deel van uitmaakt, niet bevorderlijk is voor de prestaties van de spelers.

"Ik zie zwak leiderschap, gefrustreerd gedrag op de bank, handen voor de ogen slaan en neerslachtig gedrag", vertelde Zijerveld bij het radioprogramma De Perstribune. "Spelers tanken in eerste instantie vertrouwen bij een trainer en de technische staf. Als het misgaat, dan kijken ze naar de bank."

Die uitspraken zorgden de afgelopen week voor nogal wat rumoer. Zo nam Almere er bijvoorbeeld afstand van. 'In de radio-uitzending heeft zij een aantal uitlatingen gedaan vanuit haar expertise als zelfstandig klinisch psycholoog', schreef de club. 'Almere City FC neemt afstand van deze uitlatingen.'

Maduro, die twee jaar lang als assistent-trainer werkzaam was bij Almere, heeft appcontact gehad met Vandaag Inside-presentator Wilfred Genee. Die las de reactie van Maduro op in de rurbiek In de Wandelgangen, dat altijd na de reguliere uitzending wordt opgenomen. "Het is inderdaad not done om over andere ploegen te praten, dus als je er zo naar kijkt ben ik het niet met haar uistpraken eens", aldus Maduro. "Zeker niet als je zelf allebei werkzaam bent bij een club in de Eredivisie."