Nieuws

Koeman verbeet zich op de bank: 'Als je ziet hoe hij ze neemt op de training...'

Koeman verbeet zich op de bank: 'Als je ziet hoe hij ze neemt op de training...'

16-10-2023 23:26 Laatste update: 23:27
1

Ronald Koeman is blij met de 0-1 overwinning op Griekenland, maar vindt dat zijn ploeg het duel allang op slot moest gooien. Wout Weghorst kreeg in de eerste helft de uitgelezen kans op de openingstreffer, maar faalde vanaf de stip.

Al met al vindt Koeman de overwinning meer dan terecht, al was het in de slotfase nog wel billenknijpen. "Ze hadden de goal niet verdiend. Daar hebben ze te weinig voor gedaan, maar als je hem zelf niet maakt, moet je oppassen dat je hem niet tegen krijgt", vertelt Koeman bij de NOS. "Je krijgt een penalty en die moet er dan in.Dat moet een goal zijn. Als je ziet hoe hij ze neemt op de training... Ik weet niet wat het is."

"Je moet ook bekennen dat we niet echt een specialist hebben met strafschoppen, vrije trappen en corners. Please, laat er één geboren worden die dat onderdeel beheerst", vervolgt de bondscoach, die wel blij is dat EK-plaatsing zo goed als zeker is. "Deze wedstrijd had je allang moeten beslissen. Deze overwinning brengt ons wel heel ver richting het EK. We willen het nog op een goede manier afsluiten, maar we zijn erbij."