Nieuws

Sportpsycholoog ziet 'zwak leiderschap' bij Ajax: 'Gaat fout bij trainer en staf'

Sportpsycholoog ziet 'zwak leiderschap' bij Ajax: 'Gaat fout bij trainer en staf'

15-10-2023 20:14 Laatste update: 20:15

Annemieke Zijerveld Griffin, de sportpscyholoog van Almere City, vindt dat Ajax er op mentaal vlak momenteel niet goed op staat. Ze reageert in het radioprogramma De Perstribune van NPO Radio 1 op de situatie in Amsterdam en vertelt nog regelmatig contact te hebben met assistent-trainer Hedwiges Maduro.

Ajax staat momenteel op een dramatische zestiende plaats in de Eredivisie. "Ik zie gebroken jongens", aldus Zijerveld Griffin. "Het gaat echt fout bij de trainer en de staf, het gedrag van hen stoort met nog het meeste. Ik zie heel zwak leiderschap." Dat heeft ze ook vertelt tegen Maduro, met wie ze twee jaar lang samenwerkte bij Almere. "Ik heb hem ook eerlijk gezegd dat ik vind dat het absoluut beter kan."

"Het doet pijn als ik ernaar kijk", vervolgt de psycholoog. "Omdat ik weet hoe snel je in zo'n situatie resultaat kan boeken. Ik zie precies wat ik zou kunnen veranderen. Je mag collega's eigenlijk niet afvallen, maar ik vraag me echt af wat de mental coaches van Ajax aan het doen zijn."

Ajax heeft na de interlandperiode op zondag 22 oktober eerst de uitwedstrijd tegen FC Utrecht op het programma staan. Daarna wacht Brighton-uit in de Europa League en de Eredivisiekraker tegen PSV in Eindhoven.