Gözübüyük bezorgt Schotland 'pain in spain': 'VAR-diefstal, een absolute schande'

Serdar Gözübüyük heeft geen beste beurt gemaakt in Schotland
13 oktober om 09:12
Laatste update: 13 oktober om 09:40

Donderdagavond speelde Serdar Gözübüyük een hoofdrol in het treffen tussen Spanje en Schotland. De Nederlandse arbiter keurde een wondergoal van Scott McTominay af na vermeend hinderlijk buitenspel. Na dat moment verloren de Schotten en mede daarom is Gözübüyük nu de gebeten hond in de Schotse media.

Op het uur kreeg Schotland een vrije trap aan de rand van de zestien. McTominay, die zijn Schotse vorm afgelopen weekend doortrok bij Manchester United, ging op Pierre van Hooijdonk achtige wijze achter de bal staan en krulde dito via de binnenkant van de paal raak. Een wondergoal, die na ingrijpen van de VAR wegens hinderlijk buitenspel van Jack Hendry.

'PAIN IN SPAIN', kopt The Scottisch Sun. 'De matadors uit Sevilla mogen niet klagen over hoe de Nederlandse scheidsrechter Serdar Gözübüyük Schotland heeft genaaid. Alles wat hij deed was een rode vlag voor het elftal van Steve Clarke. Dat hij het doelpunt van Scott McTominay afkeurde was een absolute schande. Het laat een nare smaak in de mond achter.'

Ook Daily Record kan zich niet vinden in de beslissing van Gözübüyük. Het Schotse medium spreekt over 'VAR-diefstal'. 'Het is een moment dat verhitte conversaties oproept. Zelfs de tegenpartij weet dat Schotland een bittere pil te slikken heeft.'

Ondanks het verlies gaat Schotland nog altijd met vijftien punten aan kop in de groep. Spanje volgt met twaalf punten als nummer twee.