Nieuws

KNVB laat twee duels in Jong-competitie overspelen door verwarring over leeftijd

KNVB laat twee duels in Jong-competitie overspelen door verwarring over leeftijd

12-10-2023 13:00

Jong Almere City moet op de blaren zitten van de KNVB. Het beloften-elftal heeft tot twee keer toe een niet speelgerechtigde speler mee laten spelen en moet de wedstrijden tegen FC Lisse en Jong Sparta Rotterdam daarom opnieuw spelen.

De duels van Jong Almere City met FC Lisse en Jong Sparta vonden respectievelijk op 23 september en 30 september plaats. De eerste gespeelde wedstrijd eindigde in 1-1, terwijl het tweede duel met 1-0 werd gewonnen door de club uit Flevoland. Die resultaten zijn sinds donderdag ongeldig verklaard.

De speler die een niet speelgerechtigde status had was dat niet vanwege een schorsing, maar volgens de KNVB is er verwarring ontstaan door een aangepaste regel omtrent de leeftijd van spelers. Sinds dit seizoen mogen spelers die ouder zijn dan 23 jaar (keepers niet ouder dan 25 jaar) niet meer meespelen in de Jong-competitie en naar verluidt is dat bij Almere City dus wel gebeurd.

'Het bestuur amateurvoetbal is van mening dat het overspelen van de wedstrijden het meest recht doet aan een goed en eerlijk verloop van de competitie', klinkt het.