Nieuws

De Roon verdedigt Taylor na fout tegen Frankrijk: 'Laten we dat dan niet doen'

De Roon verdedigt Taylor na fout tegen Frankrijk: 'Laten we dat dan niet doen'

12-10-2023 11:05

Marten de Roon heeft het zonder woorden opgenomen voor Kenneth Taylor na zijn fout tegen Frankrijk. De middenvelder van Atalanta Bergamo doet een boekje open over de afspraken die het Nederlands elftal voorafgaand aan de vorige wedstrijd tegen Les Bleus maakte.

In maart 2023 speelde Oranje de eerste EK-kwalificatiewedstrijd in het Stade de France tegen Frankrijk. In dat duel werd Taylor op het middenveld geposteerd en die werd al na twee minuten de bal afgesnoept waarna de Fransen de score konden openen. Achteraf gezien blijkt dat helemaal niet de fout van de middenvelder van Ajax te zijn geweest.

"Vooraf wisten we – en dat was ook gezegd tijdens de bespreking: Frankrijk wacht op het moment dat wij ons middenveld inspelen, dan zetten ze vol druk", begint De Roon in gesprek met Voetbal International. Oranje deed iets heel anders dan werd er was afgesproken. "Laten we dat dan in het begin niet doen en die linie overslaan. Maar de eerste die ballen spelen we zo het middenveld in, op spelers met een man in hun rug die inderdaad dan vol die druk zet", klinkt het.

Aankomende vrijdag staat er opnieuw een treffen met Frankrijk gepland. De Roon geeft alvast een klein inkijkje in de speelwijze die we kunnen verwachten. "Je moet aanvallen, maar wel gedoseerd. Misschien wel met een mannetje minder dan normaal, omdat je weet dat je tegen Frankrijk niks mag achterlaten, want dan word je afgestraft. De les is volgens mij vooral dat we nu niet in paniek moeten raken. Dat je elkaar aankijkt en weet: Blijf in de organisatie en forceer niks", besluit hij.