Nieuws

'Bayern haalt opgelucht adem: goede hoop dat De Ligt na interlands terugkeert'

'Bayern haalt opgelucht adem: goede hoop dat De Ligt na interlands terugkeert'

11-10-2023 15:00

Matthijs de Ligt keert na de interlandperiode terug in de wedstrijdselectie van Bayern München, zo verwacht SPORT1. De verdediger moet de duels van Oranje nog aan zich voorbij laten gaan, maar de eerstvolgende competitiewedstrijd ligt voor hem in het verschiet.

De Ligt viel enkele weken geleden uit bij Bayern met een knieblessure. Na een mri-scan leek het allemaal wel mee te vallen, maar niet zo erg dat hij zich bij het Nederlands elftal kon melden in Zeist. Een flinke klap voor bondscoach Ronald Koeman, die naast hem ook Jurriën Timber, Sven Botman en Tyrell Malacia in de defensie mist.

Volgens het Duitse medium is er wel goed nieuws voor Bayern. Naar verwachting is De Ligt op tijd fit voor de eerstvolgende competitiewedstrijd na de interlandbreak tegen FSV Mainz 05, die op 21 oktober op de planning staat.

Naast goed nieuws is er ook slecht nieuws voor Der Rekordmeister. Dayot Upamecano, die nog met Frankrijk tegen Oranje had kunnen spelen maar ook niet van de partij is wegens een blessure, wordt zo’n twee tot drie weken uit de roulatie verwacht.