Nieuws

Terugkeer van een clubicoon: Henk de Jong maakt seizoen af bij Cambuur

Terugkeer van een clubicoon: Henk de Jong maakt seizoen af bij Cambuur

10-10-2023 15:03 Laatste update: 15:07
1

Henk de Jong gaat het seizoen afmaken als trainer van SC Cambuur. Dat heeft technisch directeur Etiënne Reijnen dinsdagmiddag bekendgemaakt. Een dag eerder werd Sjors Ultee ontslagen in Friesland.

Zodoende keert de meest succesvolle trainer uit de geschiedenis weer terug bij de club uit Leeuwarden. De Jong staat komende woensdag al voor de groep. Hij was twee keer eerder actief bij Cambuur, tussen 2010 en 2016 en tussen 2019 en 2022. Zijn laatste periode moest hij door gezondheidsredenen noodgedwongen beëindigen.

Reijnen vertelt tegen Omrop Fryslân dat de staf voor de rest in tact blijft. "We gaan de komende maanden kijken hoe het gaat lopen. De doelstelling die we Henk meegeven blijft zoals die was: spelen voor promotie. Die opdracht heeft hij ook meegekregen."

Cambuur degradeerde vorig seizoen uit de Eredivisie en staat momenteel op een zeer teleurstellende elfde plaats in de KKD. De Jong heeft ervaring met promoveren. Dat kunstje flikte namelijk al eens drie keer eerder; met Cambuur in 2013 en 2021 en met De Graafschap in 2018.