Nieuws

Tevredenheid heerst bij Feyenoord na transferperiode: 'We zijn er goed uitgekomen'

Tevredenheid heerst bij Feyenoord na transferperiode: 'We zijn er goed uitgekomen'

02-02-2022 20:14

Frank Arnesen, technisch directeur bij Feyenoord, is blij met het verloop van de transferperiode. Volgens de Deen zijn er goede deals gesloten en is het nu wachten tot er zich een groots vertrek aandient.

In gesprek met Het Parool laat Arnesen weten op zijn plek ze zitten in Rotterdam. "Ik heb het naar mijn zin bij deze club en we zijn op de goede weg. De afgelopen transferwindow hebben we moeten puzzelen, maar ik denk dat we er goed uit zijn gekomen." Cole Bassett en Jorrit Hendrix zijn voor bescheiden bedragen gehuurd, al greep Feyenoord mis bij Joey Veerman en Riechedly Bazoer. De komst van Patrik Walemark was dan ook een opsteker. "Dat hij is gekomen, daar zijn we heel blij mee."

Arnesen wil de deur voor Bazoer nog niet definitief sluiten. "Zeg nooit nooit. We hebben nog altijd goed contact met hem en met zijn broer, die zijn zakelijke belangen behartigt. Komende zomer is hij transfervrij. Het hangt er natuurlijk ook van af of we zelf spelers verkopen", vertelt Arnesen, die weet dat er daarvoor eerst spelers verkocht moeten worden.

"Een club als Feyenoord moet eens in de zoveel tijd een speler voor een mooi bedrag verkopen. Afgelopen zomer schreven we een kleine plus op de transferbalans, maar we willen naar een grotere plus die in de dubbele cijfers eindigt", aldus Arnesen. Dat Feyenoord nog actief in Europa is, is volgens de Deen een pré. "Als de spelers het tegen een grote tegenstander laten zien, dan wekt dat de aandacht van veel clubs. Er gaan straks clubs komen voor onze beste spelers, daar ben ik van overtuigd."