Breaking news

'Volgende oud-Ajacied keert terug: Van 't Schip in technisch management'

'Volgende oud-Ajacied keert terug: Van 't Schip in technisch management'

08-10-2023 21:11 Laatste update: 21:13

John van 't Schip gaat een nieuwe rol bekleden bij Ajax. Dat meldt het Algemeen Dagblad zondagavond. De 59-jarige oud-speler van de club gaat naar verluidt plaatsnemen in het technisch management.

Van 't Schip is daarmee de zoveelste Ajacied die deel gaat uitmaken van het bestuur. Eerder werd Michael van Praag aangesteld als voorzitter van de raad van commissarissen en Louis van Gaal als technisch adviseur.

Volgens het AD gaat Van 't Schip vooral deels het gat opvullen dat de ontslagen technisch directeur Sven Mislintat vorige maand achterliet. 'Mede daardoor kan de club nodige voetbalknowhow gebruiken', klinkt het. 'Bovendien beschikt Van 't Schip, die vanaf begin jaren '80 in elf jaar grote successen vierde als aanvaller in de hoofdstad, over het Ajax-DNA waar de club al langer naarstig naar op zoek was.'

Ajax verloor zondagmiddag met 1-2 van AZ, wat de derde nederlaag in het nog prille Eredivisieseizoen was. Mede daardoor staan de Amsterdammers op een voorlopige zestiende plaats. De vele spelers die Mislintat in de afgelopen transferperiode haalde, komen tot dusver bijna allemaal niet uit de verf. Van 't Schip was in het verleden coach van onder meer het Griekse elftal, FC Twente, PEC Zwolle, Guadalajara en Melbourne City. Bij Ajax stond hij al eens als jeugd-, assistent- en interim-trainer aan het roer.