Roodgekleurd AZ dankt wederom Pavlidis en pakt zeer welkome punten tegen Legia

05-10-2023 22:53 Laatste update: 22:53

AZ is er deze week als enige Nederlandse club in geslaagd om te winnen in Europees verband. De Alkmaarders wonnen met 1-0 van Legia Warschau in een wedstrijd die ruim 25 minuten met tien man werd gespeeld.

Pascal Jansen kwam vooraf niet met verrassingen in de basiself. Dat betekende dat Wouter Goes opnieuw in de basis mocht starten, net als in de competitiewedstrijd tegen Fortuna Sittard (4-0). AZ en Legia begonnen enigszins in evenwicht. In de eerste helft werden dan ook niet echt grote kansen gecreëerd, al waren David Moller Wolfe en Vangelis Pavlidis nog het dichtst bij een goal.

Na rust gaf AZ wat meer gas en dat leverde vrijwel meteen wat op. Na een vlotte aanval werd de bal voorgezet op Dani de Wit, die op zijn beurt weer klaarlegde voor Pavlidis. De spits deed vervolgens van dichtbij wat hij al zo vaak deed dit seizoen: scoren.

Het doelpunt van Pavlidis was een hele belangrijke, zeker met de actie van dertien minuten later in het achterhoofd. Mayckel Lahdo ging iets te enthousiast een duel aan en kwam met de voet tegen het hoofd van zijn tegenstander Ribeiro. Scheidsrechter Minakovic beoordeelde de situatie met een rode kaart en AZ moest verder met tien.

Het Alkmaarse ondertal ging vervolgens vol in de remblokken en deed er alles aan om de Poolse aanval te stoppen. Op enkele schoten na werd Legia niet echt gevaarlijk en dat betekende drie punten voor AZ. Aston Villa en Zrinjski Mostar, de andere twee clubs in de groep, werkten ook een wedstrijd af. Die werd in de laatste minuut gewonnen door The Villains. Dat betekent dat alle clubs na twee speelronden op drie punten staan.