Nieuws

De Jong zit goed in zijn vel en sluit deur voor Oranje: 'Daar profiteer ik van'

De Jong zit goed in zijn vel en sluit deur voor Oranje: 'Daar profiteer ik van'

03-10-2023 08:42 Laatste update: 08:44

Luuk de Jong zit goed in zijn vel en kroonde zichzelf afgelopen week door de topscorer van de 21e eeuw te worden. De aanvaller geeft ondanks zijn fitheid wel aan dat zijn tijd bij Oranje er definitief op zit.  

De Jong staat dinsdagavond met PSV voor een ontmoeting met zijn oude club Sevilla. De aanvaller weet dit seizoen wekelijks te scoren en zit goed in zijn vel, zo ziet hij zelf ook. "Ik ben me er op dit moment nog niet helemaal van bewust van wat ik dit seizoen cijfermatig aan het doen ben", vertelt De Jong tegen Voetbal International. "Wél met wat we met PSV aan het doen zijn. We willen kampioen worden, dus moeten we veel winnen, daar ben ik mee bezig. Maar met mezelf, niet echt. Ik zie de statistieken en de lijstjes wel langskomen en het is mooi als je daarop hoog staat."

De Jong geeft aan dat hij tegenwoordig niets anders doet dan voorheen. "Het ene moment gaan de ballen er in en soms lukt het ook even niet. Als ik tijdens een wedstrijd sleur en werk dan kom ik in een bepaalde focus. Dan voel ik me het sterkst en daar profiteer ik dan van." De Nederlandse aanvaller opende onlangs de deuren voor een terugkeer bij Oranje, maar lijkt daar toch niet helemaal trek in te hebben. "Ik weet exact wat ik nodig heb en wat niet om topfit te blijven. Dat ik extra tijd met mijn gezin heb en niet op pad ben met Oranje doet me wat dat betreft goed."

Ricardo Pepi leek in Eindhoven de opvolger te gaan worden van De Jong, maar door zijn sterke optredens zit de Amerikaan veelal op de bank. Volgens De Jong komt zijn tijd nog wel. "Ik kan me voorstellen dat hij soms wel even baalt, maar hij is een goede prof. Hij wenst me voor iedere wedstrijd altijd succes en ik zeg hem ervoor te zorgen dat hij klaar staat om mijn plekje over te nemen als het nodig is. Dat gaat altijd in een goede sfeer. Bovendien is Ricardo nog erg jong, zijn tijd komt echt nog wel."