Nieuws

Fortuna-ster Halilovic heeft favoriete Nederlandse club: 'Hoop er ooit te spelen'

Fortuna-ster Halilovic heeft favoriete Nederlandse club: 'Hoop er ooit te spelen'

30-09-2023 14:04

Alen Halilovic hoopt ooit nog een keer voor Ajax te spelen. De Kroatische spelmaker van Fortuna Sittard stond ooit te boek als één van de grootste talenten van FC Barcelona, maar maakte die status nooit echt waar. Op 27-jarige leeftijd maakt hij echter indruk in de Eredivisie, tot groot genoegen van onder meer Rafael van der Vaart.

Als jongeling werd Halilovic, jeugdexponent van Dinamo Zagreb, overal in de gaten gehouden. Op 16-jarige leeftijd maakte hij tegen Paris Saint-Germain al zijn debuut in de Champions League. Via Hamburger SV en AC Milan kwam hij vervolgens bij verschillende clubs in België, Engeland en dus Nederland terecht. "Ik heb voor drie van mijn favoriete clubs gespeeld”, zo vertelt hij in gesprek met Voetbal International. "Barcelona, AC Milan en Dinamo Zagreb. Er is nog ééntje over. Het is een Nederlandse club, hopelijk zal ik er ooit voor spelen."

Welke dat is, wilde hij in eerste instantie in het midden laten. Duidelijk is in ieder geval dat Van der Vaart maar wat gecharmeerd is van de speler die in het huidige seizoen de ene na de andere splijtende pass aflevert bij Fortuna. Volgens de oud-international zou Ajax er goed aan doen om hemt te halen.

"Rafael was een ongelooflijke speler. Hij had een beter schot dan ik, verder zie ik veel raakvlakken. Dat hij nu zo positief over mij is, geeft me een boost", vertelt Halilovic. "Ajax is voor mij de grootste club van Nederland, historisch gezien. Ze hebben het nu even moeilijk met een jong team, maar met één goede wedstrijd kan het daar weer gaan draaien."