Reactie

De Jong denkt nog niet aan Oranje-terugkeer: 'Hoeven we het niet over te hebben'

De Jong denkt nog niet aan Oranje-terugkeer: 'Hoeven we het niet over te hebben'

27-09-2023 21:40

Luuk de Jong denkt nog niet aan een eventuele terugkeer bij het Nederlands elftal. De spits van PSV scoorde woensdagavond tweemaal in het competitieduel tegen Go Ahead Eagles (3-0 winst) en kroonde zich daarmee tot Eredivisietopscorer van de 21e eeuw. Die titel laat hem vooralsnog echter koud.

"Die topscorerstitel is natuurlijk mooi, maar iedereen weet dat het bij mij om het team draait", zo vertelt De Jong na afloop van het duel voor de camera's van ESPN. Met twee vrijwel identieke kopgoals stond hij aan de geboorte van alweer de zesde opeenvolgende competitiezege van PSV. "Uiteindelijk wil ik met het team prijzen pakken en dan zie ik daarna wel wat er individueel overblijft. Maar het is zeker mooi als je dit soort records hebt en daar kan ik trots op zijn."

De Jong bedankte eerder dit jaar overigens voor het Nederlands elftal, maar door de blessure van Memphis Depay is de roep naar een spits met ervaring ineens weer springlevend. Is de 33-jarige spits nog beschikbaar? "Daar hoeven we het niet over te hebben", luidde zijn duidelijke antwoord.

PSV dan, dat kan volgens hem nog genoeg verbeteren, ook na een 3-0 zege. "In de eerste helft zijn we ook te slordig en zijn we de bal veel te snel kwijt. Dan maak je het jezelf ook best zwaar. Dat hoeft helemaal niet, want die bal moet gewoon rond gaan. We wilden er te geforceerd doorheen komen, ook als dat soms even niet kon."

PSV speelt aanstaande zaterdag om 18.45 uur weer thuis, dan tegen FC Volendam. Op de dinsdag daarna wacht Sevilla in de Champions League.