Transfernieuws

Gudmundsson sluit AZ-deur en tekent meerjarig contract in Italië

Gudmundsson sluit AZ-deur en tekent meerjarig contract in Italië

31-01-2022 20:11

Albert Gudmundsson verlaat AZ voor Genoa. De aanvaller stapt per direct over en tekent een meerjarig contract bij de nummer negentien van de Serie A. In Alkmaar had de IJslander nog een contract tot het einde van het seizoen.

Gudmundsson speelde sinds de zomer van 2018 voor AZ, dat hem overnam van PSV. Bij AZ kwam hij tot 101 optredens, waarin hij 24 keer trefzeker was. Technisch directeur Max Huiberts reageert op de clubsite op het vertrek van de aanvaller. "Albert heeft zich de laatste jaren ontwikkeld tot een nuttige speler. Hij is niet voor niets uitgegroeid tot een vast gezicht in het nationaal team van IJsland."

Echter gezien zijn in de zomer aflopende contract en dat hij niet een onbetwiste basiskracht was, hebben we in overleg met Albert besloten om in te gaan op een voor alle partijen interessante aanbieding uit Italië", besluit Huiberts. Gudmundsson had de club al te kennen gegeven zijn contract niet te verlengen. Door de winterse overstap ontvangt AZ een kleine transfersom van Genoa.