Nieuws

Wijnaldum: 'Ik ga er alles aan doen het om te keren, maar het is moeilijk'

Wijnaldum: 'Ik ga er alles aan doen het om te keren, maar het is moeilijk'

10-10-2021 13:45

Georginio Wijnaldum moest in Letland toekijken door een schorsing, maar tegen Gibraltar keert hij terug in de opstelling van het Nederlands elftal. Dat is een opsteker voor de dertigjarige middenvelder, die de laatste weken bij Paris Saint-Germain op de bank zit.

Wijnaldum verruilde Liverpool transfervrij voor de Parijzenaars, waar hij na een moeizaam begin uit de basis verdween. "Dat is wel wennen natuurlijk. Ik heb de laatste jaren eigenlijk vrij veel gespeeld. Ook omdat ik altijd fit was, en ik het denk ik vrij goed deed. Dit is weer wat anders", doelt hij op de persconferentie op zijn reserverol bij PSG. "Ook hier moet ik aan wennen. Dat is heel moeilijk. Je bent gewend om veel te spelen."

Wijnaldum zag het niet aankomen dat hij zo snel uit de basis zou verdwijnen bij PSG. "Het was een nieuwe stap en daar had ik heel veel zin in. En dan gebeurt dit... Maar ik ben een vechter en ik ga er alles aan doen om het om te keren, maar het is wel moeilijk ja."

Voor Van Gaal is het nog geen reden om Wijnaldum te passeren. "Gini speelt, dat geef ik prijs. Het is niet des Van Gaals, maar hij is mijn tweede aanvoerder en ik heb heel veel vertrouwen in hem", vertelt de bondscoach.