Nieuws

Slot lost spitsenprobleem op: 'Denk dat we allemaal weten wie er in gaat komen'

Slot lost spitsenprobleem op: 'Denk dat we allemaal weten wie er in gaat komen'

18 september - 16:18 Laatste update: 17:25

Arne Slot lijkt er al over uit te zijn wie er dinsdag in de spits gaat spelen bij Feyenoord. De Rotterdammers missen met Santiago Gimenez en Ayase Ueda hun twee aanvalsleiders, maar daar heeft de hoofdcoach een oplossing voor gevonden.

Het verhaal over Gimenez en Ueda is bekend. De Mexicaan liep in de kwartfinale van de Europa League tegen AS Roma tegen een rode kaart aan en mist daardoor de eerste twee wedstrijden in de Champions League en stand-in Ueda is door een blessure geveld. Dat betekent dat Slot creatief moet zijn in de punt van de aanval.

"Ik denk dat iedereen wel weet wie er in het elftal gaat komen", begint de in Bergentheim geboren hoofdtrainer, die in ieder geval verklapt dat zowel Luka Ivanusec, Igor Paixão en Yankuba Minteh gaan starten. "Er staan drie spelers voorin die in de spits kunnen spelen. We gaan het er straks met de staf nog eens over hebben, dan gaan we trainen en dan gaan jullie het morgen zien. Het kan ook zijn dat er niet specifiek één speler in de punt gaat starten", besluit Slot.

Zowel Paixão en Minteh hebben al eens onder Slot in de spits gespeeld. Ivanusec, waarvan ook bekend is dat hij als aanvallende middenvelder uit de voeten kan, lijkt van de drie de minst waarschijnlijke optie die vanaf het begin in de punt gaat starten.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!