Breaking news

Feyenoord overklast Heerenveen en kent uitstekende generale voor Champions League

Feyenoord overklast Heerenveen en kent uitstekende generale voor Champions League

16 september - 18:23 Laatste update: 18:24
5

Feyenoord heeft gehakt gemaakt van een zeer teleurstellend SC Heerenveen. De regerend landskampioen begon wervelend in de eigen Kuip en joeg de ene naar de andere bal in het net: 6-1. Luka Ivanusec en Ondrej Lingr maakten hun eerste voor de Rotterdammers, die zodoende vol goede moed kunnen uitkijken haar het Champions League-duel met Celtic.

Feyenoord waande zich in de eerste helft bij vlagen in een schiettent. Heerenveen, dat vrij naïef verdedigde, gaf de Rotterdammers vaak te veel ruimte om tot grote kansen te komen. De eerste man die daar wel raad mee wist, was Ivanusec. De Kroaat dribbelde in de twaalfde minuut vanaf links naar binnen en haalde vanuit de draai uit. Zijn schot in de verre hoek was onbereikbaar voor Andries Noppert en leverde hem zijn eerste goal voor zijn nieuwe club op.

Amper vijf minuten later was het opnieuw raak, deze keer voor Mats Wieffer. De middenvelder speelde Santiago Giménez met zijn rug naar het doel in, liep door en rondde keurig af. Feyenoord speelde goed, zeker in de openingsfase en trof een broos en wankel SC Heerenveen. Igor Paixão mocht van buiten de zestien aanleggen voor de 3-0, waarna vrijwel uit het niets Simon Olsson vlak voor rust nog wat terug deed voor de Friezen.

Hoop op verbetering was door Heerenveen daarom gevestigd op de tweede helft, maar in plaats daarvan ging het van kwaad tot erger. Giménez maakte met een intikker alweer zijn zesde van het seizoen en kon zodoende rust krijgen. Zijn vervanger, Yankuba Minteh, maakte even later de 5-1. De meest spraakmakende treffer was waarschijnlijk echter die van Ondrej Lingr. De Tsjech, die nog maar zijn tweede wedstrijd speelde voor Feyenoord, dook op in de spits en scoorde met nagenoeg zijn eerste balcontact de 6-1.

Zodoende heeft Feyenoord een meer dan makkelijke middag beleefd in eigen huis en werden de aanwezige supporters getrakteerd op een heuse doelpuntenshow. Komende dinsdag wacht de eerste Champions League-wedstrijd sinds zes jaar. Dan komt om 21.00 uur Celtic op bezoek in Rotterdam. Heerenveen kan zich gaan focussen op de thuiswedstrijd tegen Excelsior van volgende week zaterdag.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s