Nieuws

Zes spelers City genomineerd voor beste speler, Mbappé en Messi ook op shortlist

Zes spelers City genomineerd voor beste speler, Mbappé en Messi ook op shortlist

14-09-2023 18:37 Laatste update: 18:40

De FIFA heeft de nominaties bekendgemaakt voor de verkiezing van de beste voetballer van het jaar. Opvallend is dat liefst zes spelers van Manchester City kans maken op de felbegeerde prijs. 

Namens Manchester City zijn Kevin De Bruyne, Erling Haaland, Ilkay Gündogan, Rodri, Bernardo Silva en Julián Álvarez genomineerd. Alleen Gündogan speelt inmiddels niet meer voor City, hij verkaste deze zomer naar FC Barcelona. Samen met de Duitser waren de andere genomineerden afgelopen seizoen sterkhouders in het elftal dat de Champions League, Premier League en FA Cup won. 

De concurrentie voor de Manchester City-spelers bestaat onder anderen uit Lionel Messi, Kylian Mbappé en Khvicha Kvaratskhelia. Ook titelverdediger Messi maakt dus opnieuw kans om tot beste speler ter wereld te worden uitgeroepen. De Argentijn speelt tegenwoordig voor Inter Miami in de Verenigde Staten.

In totaal zijn er twaalf spelers genomineerd voor de FIFA-verkiezing The Best Men's Player. Manchester City is met zes nominaties hofleverancier en de grote favoriet om de award in de wacht te slepen.