Nieuws

Waar en wanneer zal de uitreiking van de Ballon D'or plaats vinden?

Waar en wanneer zal de uitreiking van de Ballon D'or plaats vinden?

14 september - 14:45 Laatste update: 17 september - 20:35

De Ballon D'or verkiezing is de grootste individuele sportprijs in de voetballerij. Ieder speler hoopt om de Gouden Bal ooit te winnen en de uitreiking is al sneller dan je denkt. Voetbalnieuws vertelt je waar en wanneer de uitrekking plaats vind.

De Ballon D'or wordt uitgereikt aan één van de dertig genomineerde spelers. Een lijst van France Football is afgelopen maand al vrijgegeven met daarop de genomineerden. Geen enkele Nederlander maakt dit jaar kans op de gerenommeerde prijs.  

Naast de Ballon D'or voor mannen en vrouwen worden ook de Yashin Trophy voor beste keeper en Kopa Trophy voor beste talent uitgereikt. Voor die laatste prijs zit Xavi Simons bij de laatste tien genomineerde en kan hij bij een overwinning in de voetsporen van Matthijs de Ligt stappen.  

Waar en Wanneer vindt de uitreiking plaats?

De uitreiking vindt, traditie getrouw, plaats in Parijs in het Théâtre du Châlet. Op maandag 30 oktober zal de voetbalwereld afreizen naar Parijs voor het spektakel waar de laatste dertig genomineerden in de voetsporen willen treden van Karim Benzema die de Ballon D'or afgelopen jaar won.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s