Reactie

Ervaren rot Van Aanholt wil prijzen winnen met PSV: 'Dat is voor mij een droom'

Ervaren rot Van Aanholt wil prijzen winnen met PSV: 'Dat is voor mij een droom'

14 september - 07:21 Laatste update: 07:22
1

Patrick van Aanholt is één van de spillen in het op het moment uitstekend draaiende PSV. Na enig blessureleed en een stap terug naar het tweede elftal is de 33-jarige linksback niet meer weg te denken uit de basis van de Eindhovenaren. Hij maakt er geen geheim van om dit seizoen prijzen te willen pakken en staat open voor Oranje, maar is realistisch.

"Ik wilde al een paar keer vaker terug, maar telkens klopte het pakketje dan niet", zo vertelt Van Aanholt in gesprek met het Eindhovens Dagblad. Tussen 2012 en 2023 speelde hij namelijk louter in het buitenland. "Of het was te duur, of er was niemand nodig. Dit was de ultieme kans en ik denk dat God het zo met me gepland heeft. Daar geloof ik in, dat alles een reden heeft."

Bij Van Aanholts komst in januari stond Ruud van Nistelrooij nog als trainer aan het roer. PSV won de beker, maar na onenigheid binnen de club besloot de 47-jarige oefenmeester zelf zijn biezen te pakken. "Ik ga hem niet afkraken, want ik had een goede band met hem", aldus Van Aanholt. "Hij is nog aan het begin van zijn trainerscarrière en dan ben je soms zoekende. Ruud is ontzettend sympathiek en een familiemens, maar voetbal is keihard soms. Uiteindelijk hebben we nu een nieuwe coach en pakken we het goed op met hem."

Die nieuwe coach is dus Bosz, een oude bekende van Van Aanholt. Beide heren werkten al eens met elkaar samen bij Vitesse. Een voordeel, volgens de linksback, die zelfs nog even naar het tweede team werd gestuurd. "Mijn statistieken waren op de training een beetje laag en hij ging kijken hoe dat kwam. Daarna heb ik hard gewerkt om alles uit mezelf te halen en ben ik tot mijn blessure niet meer uit het team geweest. Nu ben ik weer helemaal fit en ook niet van plan om mijn plek nog af te staan."

Spookt een plaats in Oranje wellicht nog door zijn hoofd? "Als ik nog word opgeroepen, kan ik erover nadenken. We staan met PSV nu voor mooie dingen, met ook Champions League-voetbal. Dat is na een EK of WK toch de belangrijkste reeks wedstrijden die je kunt spelen. Met PSV nog een keer deze stap maken, is voor mij een droom. De laatste keer Champions League was voor mij in 2010, kun je nagaan."

Van Aanholt won bij PSV dus al de KNVB beker en de Johan Cruijff Schaal en werd in Engeland kampioen met Chelsea, maar wil eindelijk eens de Eredivisie op zijn naam schrijven. Dat lijkt dit seizoen toch te moeten lukken. "De trainer heeft ons zo fit gemaakt dat we ons systeem kunnen spelen, maar het kan en moet nog beter. Als dat lukt en we de focus kunnen houden op elke wedstrijd? Ja, ik wel weleens met die schaal in handen staan."

PSV hervat de Eredivisie komende zaterdag om 20.00 uur met de thuiswedstrijd tegen NEC. Op woensdag staat vervolgens de uitwedstrijd tegen Arsenal in de Champions League op het programma.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s