Nieuws

Van Gaal mogelijk naar Duitsland: Lahm ziet ex-trainer als perfecte bondscoach

Van Gaal mogelijk naar Duitsland: Lahm ziet ex-trainer als perfecte bondscoach

12-09-2023 18:37

Philipp Lahm zou het als oud-speler van Bayern München toejuichen als de Duitse voetbalbond voor Louis van Gaal kiest als nieuwe bondscoach. De voormalige topverdediger ziet de Nederlandse coach als de ideale opvolger van de ontslagen Hansi Flick. 

"Als coach staat Louis van Gaal voor discipline, orde en structuur in de manier waarop zijn teams spelen. Dit brengt hij altijd over in een zeer heldere toespraak", zegt Lahm tegenover BILD. "Bij Bayern München was hij de juiste man die met zijn spelidee op het juiste moment de club vorm gaf."

De 72-jarige Van Gaal is volgens Duitse media in beeld om aan de slag te gaan bij de Mannschaft. Julian Nagelsmann lijkt echter de topkandidaat om de nieuwe bondscoach te worden. 

Of de Nederlandse oefenmeester daadwerkelijk aan de slag gaat voor Die Mannschaft moet nog maar blijken. Lahm ziet Van Gaal in ieder geval graag komen. “Hij is een sterke persoonlijkheid met veel ervaring, die hij als club en bondscoach heeft opgedaan in het internationale topvoetbal”, aldus de voormalig verdediger.